———>

nowhere-cstr.jpg

Binnen de tentoonstelling PLACE@SPACE – (re)shaping everyday life bevindt zich naast de installaties, een ruimte waar een plaats een plek wordt, namelijk nowHere,.

nowHere, is een publiek toegeëigende zone tussen ergens en nu die de tentoonstelling PLACE@SPACE thematisch overschrijdt, historisch terugkoppelt en contextualiseert.
Bij binnenkomst wordt je meteen meegesleurd in het leven van nowHere,. Overgoten door een hoeveelheid van informatie wil nowHere je de tentoonstelling eigen maken. Een privé verhaal wordt dan ook publiekelijk gedeeld.

De eerste chaotische indruk maakt al snel plaats voor een woonindeling met keuken, woonkamer, slaapkamer, bureau, bookshop… In iedere leefruimte vindt je een aantal kunstwerken terug.

Het internationale kunstenaarsgezelschap opgenomen in nowhere blijft groeien. De ruimte staat dan ook open voor interventie (info@ooooo.be). Het collectief bolwerK bewoont de ruimte letterlijk en verzamelt dag na dag nieuwe mensen, boeken, verwijzingen en anekdotes.

De ‘deuren’ van nowHere leiden de bezoekers naar een van de vier spanningsvelden binnen PLACE@SPACE. De installaties zijn namelijk onderverdeeld in overlappende spanningsvelden: lokaal-globaal, zichtbaar-onzichtbaar, narratief-creatief, privaat-publiek.

De opgenomen werken bevinden zich op diverse plekken binnen nowHere,

places.jpg

TIJDELIJK

PORTAAL
PRIKBORD
KEUKEN
BOOKSHOP
OVERLOOP
WOONKAMER
BUREAU

SLAAPKAMER

Living Spaces

Naast het tot-nu-toe-opgenomen werk, boeken, verwijzingen, anekdotes van kunstenaars omvat nowHere, een multi-touch interface ‘Living Spaces’.

Als bezoeker van een tentoonstelling flaneer je door de ruimtes en langs de werken, minder of meer geregisseerd door de tentoonstelingsarchitectuur. De manier waarop je ‘navigeert’ doorheen de expositieruimte houdt het midden tussen zelf sturen en gestuurd worden, tussen toeval en daadkracht (bv. Je stapt in het Louvre in rechte lijn naar La Gioconda). In de loop van het bezoek van de expositie bouw je aan je eigen unieke verhaal van de tentoonstelling. Je legt eigen verbanden tussen de werken, hun ruimtelijke, historische of jouw persoonlijke context.

‘Living Spaces’ biedt achtergrondinformatie bij de werken zoals videointerviews, tekst en beeld. Deze interface gebruikt de scenografie van de fysieke ruimte, maar ook het eigen, al dan niet toevallige traject door de ruimte als uitgangspunt. De interface laat toe de tentoonstelling opnieuw te beleven. De gebruiker kan zich de ruimte ook eigen maken, vervormen door thematisch te navigeren. De grenzen van de ruimtes worden uitgedaagd, ze zijn maakbaar en verplaatsbaar.

‘Living Spaces’ speelt met de wisselwerking tussen de fysieke en de thematische ruimte, gebruik makend van een aanraak scherm. Ze is een output van een onderzoek van Thomas Laureyssens en Liesbeth Huybrechts van de Media & Design Academie in een nauwe samenwerking met Johannes Taelman van EDM en Z33.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: