OPROEP: BORDERXING

28 02 2008

ZIJN ER NOG GRENZEN?

11.03.08
13u – 17u KANNE Poppelmondeweg – Silexweg

Heath Bunting wordt beschouwd als de meest gevaarlijke artiest in Groot-Brittannië. Hij is oprichter van irational.org (1996), een internet server beheerd door zes internationale net- en media artiesten.

Samen met Heath Bunting gaan we op 11 maart 2008 in Kanne de Belgisch-Nederlandse grens over te steken. Speel mee als grenswacht of grensoversteker in deze grensverkennende oefening.

Heath Bunting´s internetproject BORDERXING GUIDE bestaat uit documentatie van wandelingen waarbij nationale grenzen worden overgestoken zonder onderbreking van douane, immigratie of grenspolitie. Zo bekritiseert hij regerings- en andere bureaucratische instanties die het oversteken van grenzen beperken. Hij verzamelt zijn kennis in een website die enkel toegankelijk is voor ‘ingewijden’. Deze manier van werken suggereert dat ook het internet niet grenzeloos is.

De ligging van Z33 in de Limburgse regio en het Euregionaal gebied, maakt een artistieke exploratie van grenzen bijzonder interessant. Speciaal voor PLACE@SPACE verkent hij de Belgisch-Nederlandse grens bij Kanne aan de hand van een bordercrossing-oefening.

We verzamelen om 12u45 bij de bushalte/het plein op de Statiestraat in Kanne. Vanuit daar vertrekken we naar het grensgebied rond de Poppelmondeweg en Silexweg (zie map). Hier zal een onderverdeling gemaakt worden tussen bordercrossers en bordersguards. Om zich goed in te leven in uw rol kunt u gepaste kledij aantrekken. Schrijf u in via info@z33.be

Het werk van Heath Bunting zal te zien zijn tijdens de tentoonstelling PLACE@SPACE – (re)shaping everyday life en vindt plaats van 16.03.08 tot 25.05.08 in vleugel ´58 van Kunstencentrum Z33 – Hasselt. PLACE@SPACE laat u de ruimtelijke impact van nieuwe technologieën ervaren en beïnvloeden. Meer info over de expo hier

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: